Gyakori kérdések

Nem, a pályázat kétfordulós, ami azt jelenti, hogy a II. fordulón csak azok vehetnek részt, akik sikeresen túljutottak az első fordulón.

A MOL Zöldövezet Program az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény definícióját tekinti irányadónak arra nézve, hogy mely szervezetek pályázhatnak a meghirdetett programjain:
Ennek megfelelően a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban: Ptk.) alapján létrehozott alapítványok és egyesületek, valamint a közhasznú szervezetekre részesülhetnek az alapítvány támogatásában. Nem pályázhatnak pártok, szakszervezetek, állami-önkormányzati alapítású nonprofit társaságok és civil társaságok.

Az e-mailben (zoldovezet(kukac)okotars.hu) feltett kérdésekre tudunk a leghamarabb és a legkönnyebben választ adni. Ez előnyös a pályázónak is, hiszen a válasz később is előkereshető.

A programvezetőt bátran kereshetik munkanapokon 9-17 óra között a megadott elérhetőségek valamelyikén!

Nem, bármilyen más módszert használhatnak, amelynek eredményeként a helyi közösség részt vesz a terület megtervezésében és kialakításában.

A Mol Zöldövezet Program szándékosan nem határozott meg a kiírásban megpályázható összeget. Nem szeretnénk a pályázókat ezzel „megvezetni”. Többször előfordult már, hogy nem a projektnek, szándékoknak megfelelő költségvetést kaptunk, amikor jeleztük a maximálisan megpályázható összeget. Szeretnénk, ha a pályázatok a valós igényeknek megfelelő költségvetést tartalmaznának. Ugyanakkor szükségesnek tartjuk leírni, hogy az Új Európa Alapítvány kisadományi programot működtet.

A nyertes pályázók az eredmény közzététele után kezdhetik meg tevékenységüket. Ebből következően már megkezdett programokkal nem lehet hozzánk pályázni.

A pályázat szempontjából közterületnek számít az a terület, amely mindenki számára szabadon megközelíthető, használható. Tehát, ha egy iskola az iskolakert rendbetételével pályázik hozzánk, szükséges, hogy az iskolaudvar nyáron is (iskolai szünidő alatt) használható legyen.

Óvodák sajnos ebben a programban nem vehetnek részt.

Minden pályázót e-mailben értesítünk, illetve a döntés napján a nyertesek listáját a honlapunkon közzé tesszük. Mivel a pályázat eredményéről email-ben küldünk értesítést, kérjük, hogy a pályázati űrlapon a kapcsolattartónál olyan érvényes email címet adjon meg, amelyet a pályázatért felelős személy gyakran olvas!